On-page SEOTeknisk SEO

5 SEO tips som du kan igangsætte i dag

SEO er et vigtigt område for en online virksomhed, som ønsker at blive mere synlig i søgemaskinerne. Øget synlighed kan føre til øget trafik og omsætning, hvilket vil være attraktivt for enhver forretning. Når det drejer sig om SEO, så kan man beskæftige sig med rigtigt mange tiltag og teknikker. Selvom du ikke er ekspert inden for området, så er der mange tiltag, som du kan igangsætte allerede i dag.

1. Find dine mest værdifulde søgeord

SEO tipsDet første du bør gøre er at lave en grundig søgeordsanalyse, hvor du finder de mest værdifulde søgeord. Denne type undersøgelse har til formå at identificere de søgeord, som dine potentielle kunder bruger, når de søger efter dine produkter eller ydelser. Når du laver en søgeordsanalyse, kan du også skabe dig et overblik over konkurrencen på de valgte søgeord. Konkurrencen kan sige noget om, hvor krævende det bliver at opnå de ønskede placeringer. Når du har lavet din søgeordsanalyse, vil du have en konkret liste over de søgeord, som du skal arbejde ud fra i hele optimeringsprocessen.

2. Skriv godt og relevant indhold til besøgende og søgemaskiner

Beskæftiger du dig med SEO, så kan du ikke komme uden om at koncentrere dig om content. Søgemaskinerne belønner godt indhold, og det er derfor vigtigt, at du løbende opdaterer dit website med nye tekster, blogindlæg m.v. Når du skriver tekster til din hjemmeside, skal du huske at inkludere dine vigtigste søgeord. Brug desuden H-tags (underoverskrifter), billeder, interne links og andre elementer for at gøre teksterne mere interessante for besøgende og søgemaskiner.

Søgemaskinerne vil betragte det som et positivt signal, hvis du jævnligt opdaterer din hjemmeside med nyt tekstindhold.

3. Lav interne links (intern linkbuilding)

Der er flere gode grunde til at beskæftige sig med intern linkbuilding. Det kan nemlig være med til at øge brugervenligheden for både besøgende og søgemaskiner. Interne links er med til at skabe et bedre flow, da det kan medvirke til, at det bliver nemmere at komme rundt på din side. Når du arbejder med intern linkbuilding, skal du endnu en gang have dine søgeord med i tankerne. Når du laver interne links, giver du søgemaskinerne en bedre forståelse af, hvad din hjemmeside handler om, og hvilke produkter / ydelser der har relation til hinanden.

4. Indgående links til dit website (linkbuilding)

Hvis du vil have succes med SEO, så er det alfaomega, at du mestrer linkbuilding. Søgemaskinerne betragter indgående links som anbefalinger. Der kan være stor forskel på værdien af disse links / anbefalinger, som bl.a. afhænger af relevans, trust og meget mere. Hver gang du får et link fra et andet website, vil der blive overført linkjuice til dit website. Det er igen vigtigt, at du ikke overdriver brugen af indgående links. Kvalitet skal vægtes højere end kvantitet, når man beskæftiger sig med linkbuilding. Du kan bl.a. få links fra forhandlere, debatforummer, sociale medier, brugerprofiler, nyhedsmedier, donationer og meget mere.

5. Sørg for at dit website er hurtigt (hastighedsoptimering)

Hastighedsoptimering er et element, som fylder mere og mere inden for SEO. Kort og godt arbejdet man målrettet på, at ens hjemmesidens loadtid skal være så lav som muligt. Et hurtigt website bliver tilgodeset af både søgemaskiner og potentielle kunder. Skal man arbejde med hastighedsoptimering, kan man bl.a. fokusere på komprimering af billeder, CSS, HTML m.v. Der findes også mange nyttige plugins, som kan have en positiv effekt på loadtiden.

Hos FirstSEO står vi til rådighed, hvis du ønsker at hyre en erfaren konsulent til at arbejde med SEO af dit website. Vi kan naturligvis hjælpe dig med at implementere alle disse gode SEO tips. Kontakt os allerede i dag og hør mere om dine muligheder.