Linkanalyse ikonEn linkanalyse kan være nyttig i forbindelse med, at man ønsker at skabe sig et overblik over sine indgående links. Det kan f.eks. være en god idé, hvis man er i tvivl om, hvorfor man ikke rangerer højere i søgeresultaterne. Linkbuilding er en vigtig faktor inden for SEO, som man ikke kan se bort fra. Skal man opnå de bedste placeringer i søgemaskinerne, vil linkbuilding være en særdeles vigtig parameter. I den anledning er stærke links helt afgørende for, at man kan få succes med linkbuilding.

Har jeg brug for en linkanalyse?

Hvorvidt du har brug for en linkanalyse eller ej vil afhænge af flere forskellige faktorer. Som udgangspunkt er det altid en god idé at få udarbejdet denne slags analyser. Kan du nikke genkende til et eller flere af nedenstående udsagn, kan du med fordel bede om at få udarbejdet en analyse:

 • Du er i tvivl om, hvorvidt dit website er ramt af en linkstraf
 • Du er i tvivl om, hvilke indgående links du har til dit website
 • Du undrer dig over et drastisk fald i din organiske trafik
 • Du ønsker at fjerne dårlige links, der har en negativ indflydelse på dine rankings

Kan du sætte flueben ved en eller flere punkter, kan du med fordel få udarbejdet en analyse af dine links. Dermed har du mulighed for at få svar på dine ubesvarede spørgsmål. Du får det fulde overblik over din autoritetsfordeling, som fortæller noget om, hvor stor variation der er i dine links med hensyn til kvalitet og autoritet. Dermed har du mulighed for at danne dig et indtryk af, hvor stærke dine indgående links er. Tilmed bliver du introduceret for, hvordan dine indgående links er fordelt. Det er væsentligt, fordi du i princippet kan have flere hundrede svage links, uden at du mærker nogle fremgang i forhold til rankings. Modsat kan du have få stærke links, hvor du oplever en enorm fremgang i dine rankings.

Google og de øvrige søgemaskiner har stor fokus på autoritetsfordeling, når de skal vurdere websites. I den anledning er det vigtigt at skabe en naturlig linkprofil, hvor der er en stor variation i typer af links, ankertekster, nofollow / dofollow og meget mere. Hvis din linkprofil er unaturlig, risikerer du at blive straffet.

Vil du vide mere?

Søren Skriver

Ejer af FirstSEO

ss@firstseo.dk

  Vi giver dig overblikket med en linkanalyse

  Hos FirstSEO.dk har vi mange års erfaring med SEO, hvor vi bl.a. har leveret rigtigt mange nyttige linkanalyser til kunder inden for forskellige brancher. En linkanalyse er blot en af de ydelser, vi kan tilbyde til vores kunder. Det er tale om en komplet analyse af indgående links på et website, som indeholder en lang række vigtige punkter. Vores analyse omfatter bl.a. følgende:

  • Linkvækst
  • Linktyper
  • Linkfordeling
  • Analyse af ankertekster
  • Overblik over mistede links
  • Identificering af linkstraf
  • Fordeling af nofollow / dofollow links
  • Antallet af links

  Og meget, meget mere. Kort og godt vil analysen indeholde alle de punkter, som du kan arbejde videre med, når du skal optimere dit website.

  Linkanalysen vil blive sendt til din e-mail, hvor du kan downloade den og skabe det fulde overblik. Analysen vil naturligvis være skrevet i et sprog, hvor alle kan være med. Som ekspert på området formår vi at formidle vores viden og ekspertise i øjenhøjde. Efterfølgende har du naturligvis mulighed for at kontakte os med dine spørgsmål, hvis du er i tvivl om noget i analysen. På baggrund af analysen har du mulighed for at tænke i forskellige strategier og tiltag. Vi har ligeledes mulighed for at hjælpe dig, hvis du har brug for hjælp til at nå til tops i søgeresultaterne.