Google opdateringerTeknisk SEO

Hvorfor skal en hjemmeside være mobilvenlig?

I takt med at vi bruger vores mobiltelefon mere og mere, bliver mobil SEO naturligvis også vigtigere. I dette indlæg kommer vi hele vejen rundt om:

  • Hvad er mobil SEO?
  • Hvorfor skal din hjemmeside være responsive?
  • Hvad er konsekvenserne, hvis ikke?

Hvad er mobil SEO

Mobil og SEO venlig hjemmesideMobil SEO er et begreb, der beskriver, hvor god søgemaskineoptimeringen er på din hjemmeside, når den bliver set fra en mobil enhed.
Hvis din tekst bliver større, når den bliver læst på mobilen, billederne passer ind, den er nem at navigere rundt i, er din hjemmeside som udgangspunkt optimeret til mobilen, og derved mobil søgemaskine optimeret.

Hvorfor skal din hjemmeside være responsive

Med udgangspunkt i det ovenstående afsnit vil vi nu snakke om, hvorfor mobil SEO er vigtigt, og heraf hvorfor din hjemmeside skal være responsive. Når din hjemmeside er responsive, lever den op til de ovenstående betingelser. Det er vigtigt at bide mærke i, at en repsonsive side ikke er det sammen som en mobil version af en side.

En responsive side har samme URL som den normale hjemmeside, hvor en mobil-version typisk har en url, der er: mobil.domæne.dk. Altså ligger den mobile version på et sub-domæne. Du vil kunne se, om din hjemmeside er responsive, hvis du på computeren prøver at gøre vinduet mindre og så se, om hjemmesiden tilpasser sig vinduet.

Tjek om din hjemmeside er reponsive her
Ikke nok med at brugervenligheden bliver øget, og din bounce rate derved ikke vil være skyhøj, så er Google også begyndt at vægte dette markant. Tilbage i 2015 begyndte Google at vægte det som en ranking faktor for hjemmesider, og Januar 2016 blev det skrevet direkte ind i Googles retningslinjer.

Konsekvenser, hvis du ikke har fokus på mobil SEO

Hvis ikke, du har fokus på mobil SEO, kan det have store konsekvenser for din forretning. Ikke kun målt på dine rankings, hvor du med tiden vil tabe til de mobiloptimeret hjemmesider. Det har også konsekvenser for din konverteringer på siden.

Er din hjemmeside ikke brugervenlig, vil de besøgende blot hoppe fra igen og dette vil afspejle sig i din bounce rate -à også en faktor for dine rankings.

Er du stadig ikke kommet i gang med mobil SEO? Så lad os hjælpe dig i gang. Vi svarer indenfor 12 timer.