Google opdateringer

Google Penguin

Google Penguin er navnet på en stor opdatering fra Google, som første gang blev annonceret i april 2012. Det var en opdatering, som bød på store ændringer i Googles algoritme. Opdateringen har fået (og får) stor opmærksomhed fra hjemmesideejere i hele verden, og det er ikke uden grund.

Værd at vide om Google Penguin

Google penguinDet er ingen hemmelighed, at Google Penguin var en opdatering, som gjorde ondt på rigtigt mange hjemmesideejere. De store ændringer i Googles algoritme betød nemlig, at der blev vendt op og ned på placeringer i søgeresultaterne. I den forbindelse var der nogle webmasters, som blev hårdere ramt end andre. Selvom det efterhånden er mange år siden, at opdateringen blev rullet ud, er den stadig relevant. Der er sidenhen blevet udgivet en række mindre opdateringer, hvor der endnu en gang har været ændringer i algoritmen.

Google Penguin slår ned på sider med dårlige links

Der er ingen tvivl om, at Googles hensigt med denne opdatering er at slå ned på sider med dårlige links. Arbejder du med linkbuilding, vil du vide, at der er forskel på kvaliteten af links, hvilket er en særlig vigtig faktor i Googles algoritme. Takket være opdateringen er det lykkedes Google at trække en meget tydelig linje mellem gode og dårlige links. Det har betyde, at mange webmasters har fået øjnene op for, at linkbuilding ikke blot er noget, som man kan udføre med lukkede øjne.

I opdateringen har der bl.a. været stor fokus på at nedbringe værdien af følgende links, som kan kategoriseres som blackhat linkbuilding:

  • Mange links med identiske ankertekster
  • Spamlinks i forummer og kommentarer
  • Automatiserende links med lav kvalitet
  • Købte links
  • Linkbytte
  • Mange links fra sites uden relevans
  • Åbenlyse linknetværk

Overstående eksempler er blot nogle af de links, som man skal være påpasselig med at beskæftige sig med i dag. Ifølge Google er disse links unaturlige og utroværdige. Efter opdateringen er rullet ud, er der nemlig kommet et øget fokus på kvalitetslinks, hvor man vurderer kvaliteten ud fra forskellige parametre.

Skal man have succes med linkbuilding, handler det ikke blot om at bygge så mange links som muligt. Det handler i stedet om, at man skal bygge kvalitetslinks, som imødekommer Googles algoritme. Vil du glæde dig over topplaceringer i søgemaskinerne, kan du ikke blot vælge at ignorere algoritmen, som har indflydelse på, hvordan dit website bliver placeret i søgeresultaterne.

Google Penguin har givet store konsekvenser for nogen, mens det har tilgodeset andre. Der er f.eks. rigtigt mange webmasters, som har fået tildelt den værste straf – at blive udelukket fra Googles indeks. Det er en hård straf, som vil gøre ondt på både trafik og omsætning. Vil du undgå, at dit website bliver straffet, bør du tage denne opdatering alvorligt.

Sådan slår du Google Penguin

Som webmaster er du naturligvis ikke interesseret i at miste trafik og omsætning i forbindelse med denne store opdatering. Med den rette strategi og fremgangsmåde kan du undgå at blive smidt ud af Googles indeks og blive straffet på anden vis.

Hold dig væk fra dårlige links med lav relevans og kvalitet

Hvis din linkprofil udelukkende består af irrelevante links i lav kvalitet, vil der være stor risiko for, at du vil blive straffet. Har du derimod arbejdet på at bygge relevante links i høj kvalitet, vil du blive belønnet i form af attraktive placeringer i søgemaskinerne. I dag handler linkbuilding i højere og højere grad om kvalitet frem for kvantitet, hvilket man bør indse.

Det er i princippet ikke så vigtigt, om du har 10, 50 eller 500 indgående links til dit website. Det er nemlig ikke antallet af links, men kvaliteten af link, som har indflydelse på dit websites placeringer.

  • Relevans og links – Relevans er en vigtig parameter, når det drejer sig om linkbuilding. Hvis dine indgående links udelukkende kommer fra websites uden relevans for dit website, vil det ikke ligefrem blive tilgodeset af Google. Google bliver bedre og bedre til at forstå relevansen af indhold, hvilket gør det risikabelt at have mange indgående links fra mere eller mindre irrelevante websites. I den forbindelse er brancherelaterede links naturligvis de mest værdifulde.
  • Ankertekster – Google Penguin slår hårdt ned på identiske ankertekster, da det sender et unaturligt og utroværdigt signal. Derfor er det en god idé at skabe varierende ankertekster, så Google ikke opfatter ankerteksterne som manipulerende. I forhold til linkbuilding bør man bygge links til både forside og undersider, så man skaber et naturligt billede. Bruger du det samme søgeord i alle dine ankertekster, vil du risikere at blive straffet

Er dit website blevet straffet? Slip af med de dårlige links

Er du en af de mange hjemmesideejere som frygter, at du er blevet ramt af Google Penguin, så bør du vente lidt med at gå i panik. Der er nemlig forskellige måder, hvorpå man kan undersøge, hvorvidt man er blevet straffet. Har du blot mærket et mindre fald i din organiske trafik, er det ikke nødvendigvis opdateringen, som har ramt dig.

Har du oplevet drastiske fald i din organiske trafik, eller kan du ikke længere finde dit website i Googles indeks, vil du med stor sandsynlighed have fået tildelt en straf. Såfremt det er tilfældet, skal du arbejde på at få fjerne alle de dårlige links. For at få identificeret de dårlige links, er det nemmest at få lavet en komplet analyse af links, hvor du også for en handlingsplan for at få fjernet de dårlige links.

Der er forskellige tools, du kan bruge, når du skal skabe dig et overblik over dine indgående links. I den anledning kan du f.eks. vælge at bruge Googles eget tool – Google Webmaster Tools. Benytter du dig af dette tool, kan du klikke dig ind på Søgetrafik > Links til dit website. Her har du mulighed for at downloade en liste over alle dine indgående links.

Google Disavow tool

Når du har identificeret de dårlige links, kan du forsøge at fjerne dem selv. Hvis du vurderer, at processen er for omfattende, kan du bruge Google Disavow tool. Det er et tool, man kan overveje at bruge, hvis man er meget hårdt ramt. Drejer det sig blot om få dårlige og unaturlige links, kan det bedre betale sig selv at bruge en anden strategi.

I praksis skal du indsende en fil til Google med alle de unaturlige links. Google har ikke mulighed for decideret at fjerne de indsendte links. Dog er det muligt at ignorere de indsendte links, så de ikke vil få indflydelse på din hjemmesides rankings fremadrettet.

Vi kan hjælpe dig tilbage i toppen af Google

Har du svært ved at overskue de mange faktorer, som er relevante inden for Google Penguin og linkbuilding, kan du lade os varetage SEO-arbejdet på dit website. Hos FirstSEO har vi mere end 5 års erfaring med SEO, og vi har derfor gode forudsætninger for at hjælpe dig med at opnå topplaceringer i søgemaskinerne.

Takket være mange års erfaring i branchen har vi også et indgående kendskab til Google Penguin og de øvrige opdateringer. Såfremt dit website er blevet ramt af en opdatering, har vi mulighed for at lægge en strategi, som kan genvinde tilliden hos Google.

Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i at modtage et uforpligtende tilbud på en af vores mange SEO-løsninger.

Læs endnu mere på engelsk om Penguin her.