SEO

Hvor hurtigt virker SEO?

”Hvor hurtigt virker SEO? – Det er et spørgsmål, som vi har modtaget rigtigt mange gange, og som vi så vidt muligt vil forsøge at svare på. Er du nysgerrig på, hvor hurtigt du kan opnå resultater med SEO, så bør du læse med i denne korte guide.

SEO er en langsigtet strategi

Vi kan allerede nu slå fast, at der ikke findes ét korrekt svar på, hvor hurtigt SEO virker. Dog er det vigtigt at bemærke, at SEO er en langsigtet strategi, hvor man ikke nødvendigvis stiger til tops i søgeresultaterne natten over. Er man interesseret i at øge sin organiske trafik, så skal man væbne sig med tålmodighed og være villig til at arbejde hårdt, da resultaterne ikke kommer af sig selv.

I modsætning til mange andre markedsføringsstrategier kan du ikke forvente, at SEO virker med det samme. Arbejder du korrekt med SEO, kan du dog glæde dig over den enorme trafik og omsætning, som du kan skabe på længere sigt. Det er umuligt at sige noget om, hvor hurtigt du kan komme til at ranke på en eller flere søgeord. Der er nemlig altid nogle søgeord, der er mere konkurrenceprægede end andre. Er konkurrencen lav, kan du måske opnå resultater på få uger, hvorimod det kan tage mange måneder (eller år), hvis konkurrencen er meget høj. Selvom det er en langsigtet strategi, så er der ingen tvivl om, at SEO rent faktisk virker. Vil du øge din organiske trafik, så kommer du altså ikke uden om at beskæftige dig med denne tekniske markedsføringsdisciplin.

Hvis du hyrer et SEO firma, har du ikke mulighed for at få svar på, hvor hurtigt du vil opleve resultater. Det afhænger nemlig af rigtigt mange forskellige faktorer, som man ikke kan forudse på forhånd. Der er altså ingen grund til, at man giver op, hvis man ikke har oplevet resultater efter få uger.

Google tjekker jævnligt din hjemmeside

Det er en realitet, at Google og de øvrige søgemaskiner jævnligt tjekker din hjemmeside. De undersøger bl.a., om der er kommet nyt indhold på din side, om der er kommet nye indgående links, og om din hjemmeside er blevet hurtigere. Opretter du en ny underside på din hjemmeside, så vil det være svært at sige, hvor hurtigt den vil blive indekseret. Jo bedre din hjemmeside er optimeret, desto hurtigere vil den blive indekseret.

Selvom det kan være svært at svare på, hvor hurtigt SEO virker, så kan du selv gøre en indsats for, at det virker så hurtigt som muligt. Content, linkbuilding og hastighedsoptimering er blot nogle af de SEO discipliner, som du kan arbejde med, hvis du gerne vil opleve hurtige resultater med SEO. Bruger du et af de mange SEO tools, vil du blive orienteret, når din hjemmeside stiger på en eller flere udvalgte søgeord i søgeresultaterne.

Skriv en kommentar